Diy tolltartó


Varrj tolltartót Répás Krisztina leírása alapján. 

Az alap egy 20x18 cm nagyságú téglalap, aminek a sarkait le kell kerekíteni.

Az elkészítéséhez kell még: vastagabb anyag a külső részéhez, vékonyabb, nem rugalmas anyag a béléshez, 2x16 cm hosszú, 1 cm szélességű gumi, díszítésnek: két korong farmer anyagból, amit csigavonalban varrhatsz fel, cipzár 40cm, vasalható táskamerevítőn vékony vasalható vetex

1. A külső részt 1x vágd ki. A bélést két részben szabd ki. 20cm a magassága (a minta fele 9 cm lenne, de kell 1cm varrás ráhagyás is) szélessége 10cm. Ebből kell 2 db

2. A külső rész hátuljára vasalj táskamerevítőt a képen látható módon. Középen van egy 1 cm széles csíkban, a két nagyobb darab pedig 8,5 cm széles. A lényeg, hogy néhány mm maradjon szabadon, így szebben lehet majd összehajtani.

3. A bélés anyag hátuljára oda kerül a vékony vetex, ahol a gumi lesz.

4. Jelöld ki a széleknél az 1 cm-t és varrd össze (színt-színre fordítva) de ne végig. Hagyj 4  ujjnyi részt szabadon középen, ahol ki fogod majd fordítani.

5. A hátulján vasald szét a varrást.

6. A színoldalon jelöld be a gumi helyét. A külső széltől 2 cm-re kezd el a vonalazást. Ha ceruzáknak lesz, akkor 1 cm szélességben rajzolj vonalakat. A gumin a két szélétől 1 cm van, a többi 2 cm.

7. Az első 1cm jelzést illeszd a széléhez és varrd oda, a következő jelzés az anyag szélétől 2cm-re van. Oda varrd a gumit. A következő jelzés az anyagon 1 cm. A gumin 2 cm. A gumin lévő vonalat odailleszted az anyag jelzésére és a vonalak találkoznak. Így alakulnak  ki a ceruzatartó rések  a gumin. Haladj tovább, amíg el nem érsz az utolsó vonalig. Ott vissza kell hajtani a maradék 1 cm gumit és úgy levarrni.

8. Most jön a cipzár varrása. A sablonon van egy jelzés (a szélétől 8,5 cm) így a közepén lesz egy 1 cm széles csík. Ezt jelöld be az anyag színén, mind két szín oldalon.  A cipzár nyitott részénél a fém ütközőtől mérj ki 1 cm-t és úgy tedd a farmer anyagon a jelölésre. A kocsi lefelé van. Tűzd körbe. A sarkoknál kicsit vágd be a cipzárt, hogy szépen kifeküdjön az anyagra. A cipzár végénél is ott a jelzés, hogy meddig kell varrni (középen hagyj ki 1 cm-t) A másik végénél is hagyd meg a középső 1 cm-t szabadon

9. Tedd rá a bélés anyagot.

10. Ha körbevarrtad, a kisebbik kilógó részt vágd le. A sarkoknál vágd be kicsit, hogy kifordítás után szép legyen. A középső lyukon tudod kifordítani.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kényeztető levendula fürdősó
Egy illatos, forró fürdő sokat segíthet, hogy kipihend a nap fáradalmait, főleg,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Diy kaktusz nyárra
Ha nem épp a kedvenc hobbid a kertészkedés, és a szobanövények sem bírják sokáig...
Dinnye tolltartó nyárra
Készítettél már patchworkkel valamit? Itt az idő kipróbálni magad ebben a különleges...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION