Terítéken a tenger


Egy egyszerű fehér étkészletet percek alatt látványos vendégváró terítékké alakíthatunk néhány kagylóval, csigával és egyéb, nyaralásokon gyűjtött kincsekkel. Az előzőleg gondosan megtisztított és kifőzött kincseinktől asztalunkra remek tenger-party(!) hangulatot varázsolhatunk.

 
Nem kell sok belőlük, mert a kagylók, tengeri sünök és hajókötelek látványától már szinte érezzük is a sós tenger illatát. A kék szín a vizet, a fehér a parti köveket, a piros a korallt juttatja eszünkbe. A tengeri sünök simára csiszolt vázából egy darabka piros szalaggal szalvétagyűrűket készítettünk, de ha épp nincs tengeri sününk, megteszi egy nagyobb kagyló is. A fehér abrosz közepére türkizkék sisal futót terítettünk. A nagy kagylóhéjakba talpas kanócot állítottunk és gyertyahomokkal töltöttük meg. Néhány száraz fagallyat piros akrilspray-vel fújtunk le, így olyanok lettek, mint az igazi korallok. Vázába állítottuk őket, apró kagylókat, csigákat, vagy homokot, kavicsokat szórtunk a váza aljába. Ültető kártyákat úgy készítettünk, hogy kötélből tengerészcsomót kötöttünk, és erre csíptettük a kék halformára írt neveket. Ráadásként a terítéshez megadjuk a nizzai saláta receptjét, amit bár salátának neveznek, sokkal inkább tartalmas, nyári vacsora.


Hozzávalók 4 személyre:
1 csésze megfőzött ceruzabab (ha nincs szezonja, lehet konzerv is)
2 húsos paradicsom
1 nagyobb zöldpaprika
2 főtt krumpli
1 kisebb kígyó uborka
2 fej lilahagyma
4 főtt tojás
1 gerezd fokhagyma
20 dkg tonhal (olajos konzervből) Féldoboznyi, 4-6 db szardellagyűrű (ringli)
20-22 szem fekete olajbogyó

Öntet:
2 ek. borecet
1 tk. dijoni mustár
6 ek. olíva olaj
Frissen őrölt bors Só

A zöldségeket (a zöldbab kivételével) vágjuk kockákra, a tojásokat cikkekre. A meghámozott fokhagyma gerezddel dörzsöljük be a tál belsejét, halmozzuk bele a zöldségeket. Az öntethez az ecetet, a sót, a borsot meg a mustárt addig keverjük, amíg a só feloldódik, aztán kanalanként adjuk hozzá az olajat. A mártást öntsük a zöldségekre. Csepegtessük le a tonhalat, vágjuk kis falatokra. A szardellát, az olajbogyót és a tonhalat is keverjük a zöldségekhez. Friss, sokmagvas kenyeret kínáljunk mellé.
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Ünnepi alkalmakra
A nagy családi eseményeket májusban már végre a szabadban tarthatjuk meg, ami jól...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Készíts magad sablont!
Biztosan találtál már olyan mintát, ábrát, amit szívesen viszontláttál volna az otthonodban...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION