Nizzai saláta


 

Nyáron nincs is jobb a friss zöldségeknél! A Nizzai saláta tartalmas vacsora az egész családnak. 


Epres, rebarbarás pite


Borbás Marcsiéknál azokat a süteményeket szeretik, amelyekben jó sok, és lehetőleg gyümölcsös töltelék van. Éppen ilyen a rusztikus, linzertésztás pite, amibe a kevés eperrel megbolondított, dióval gazdagított rebarbarás töltelék kerül.


Pannukakku - finn tepsis palacsinta


Lassan érik a cseresznye. A finom gyümölcsöt a dallamos hangzású finn pannukakkuhoz használhatjátok fel.


Megjelent a Praktika Konyha!


Itt a legújabb magazinunk, a Praktika Konyha!


Húsvéti sonkás cipó


A húsvéti asztalról nem hiányozhat a még meleg, házi sonka. Bár általában nem szokott elfogyni a szombat esti vacsora alkalmával, remekül felhasználható a későbbiekben is. Borbás Marcsi ezt a kenyértésztában sütött, tojással, tormával ízesített sonkás cipót vendégváró fogásnak szokta elkészíteni.


Zöldfűszeres kalács


A hímes tojás mellé tegyünk foszlós kalácsot is a húsvéti asztalra! A könnyű, kelt tésztát sokan kedvelik édesen és sósan is. Ezúttal egy zöldfűszeres változatot sütöttünk meg.


Finomságok nemcsak ünnepekre


Menünket ezúttal nem kizárólag húsvétra ajánljuk, bármikor kipróbálhatjuk, amikor kevés az időnk, az ínycsiklandó fogások elkészítése ugyanis nem időigényes, és az alapanyagokhoz egész évben hozzájuthatunk.


5 érv, miért ilyen sonkát egyél húsvétkor


A legtöbb családnál a húsvéti hagyományhoz hozzátartozik a hús, a tojás és a kalács fogyasztása, hiszen már az ünnep neve is a böjt végét jelzi. Nagyszüleinknél a húsvéti főfogás a disznóból készült sonkát jelentette, azonban ma már egyre népszerűbb a pulykahúsból készült főtt-füstölt sonka.


Konyhakiállítás 2019 – Hozd ki a maximumot a konyhádból!


Sütés olaj nélkül, forró levegővel, betonmosogató és munkapult alá rejtett indukciós főzőlap, távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek és beépített húsérlelő hűtőszekrény? A jubileumi 10.  Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még soha!


Túrófánk farsangra


Fánksütés nélkül Borbás Marcsiéknál is elképzelhetetlen a báli szezon. Van, aki a klasszikus szalagosra esküszik, de az ő kedvence a túrófánk, mert ezt lehet a leggyorsabban elkészíteni. Ezek a karcsú fánkkarikák hamar átsülnek és igazán mutatósak.


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION