Karácsonyi kézműves vásár Óbudán


Az iparművészek és népművészek által készített portékák széles kínálata várja az érdeklődőket advent időszakában Budapesten, Óbudán a Szentlélek téren, november 28. és december 23. között.


Szent Márton Napi Vígasság


Idén november 14.-én rendezik meg a Szent Márton Napi Vigasságot Hollókőn, ahol megidézik a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait.


Gyermekvilág


A Népi Iparművészeti Gyűjtemény Gyermekvilág című kiállításán a gyermeki világ tárgyait mutatják be: természetes alapanyagból készült játékokat, gyermekszoba berendezéseket, bútorokat, népi ihletésű gyermekruhákat, a tárgyalkotó népművészek kincsestárából merített alkotásokat.

Gyermekvilág, népművészet, kiállítás, hagyomány


Angyaljárta utak


Budapesten, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum  kiállítótermében látható Csuporné Angyal Zsuzsa fazekas-mézeskalácsos kiállítása.

Csuporné Angyal Zsuzsa, fazekas, kiállítás, hagyomány


Hímzések tiszta forrásból


A Tiszta Forrás Hímző Kör a Debreceni Művelődési Központ egyik legnagyobb múltú népművészeti alkotóközössége ebben az évben ünnepli 40 éves jubileumát.

hímzés, hagyomány, Debrecen, népművészet


Kézműves ékszerek kiállítása


A Kösöntyű ékszerkészítő pályázatot 2014-ben indította útjára a Debreceni Művelődési Központ Tímárháza.


Hagyományőrző húsvéti programok


A helyi húsvéti hagyományokat elevenítik fel Palócföldön, Hollókő ófalujában és a vár területén április 4-6. között, ahol tojásdíszítőktől leshetnek el fogásokat a látogatók.

húsvét, program, Hollókő, Skanzen, Eger,hagyomány


Régi-új női ruhák


Buka Csabáné csipkeverő népi iparművész és Mátrai - Nagy Andrea hímző alkotásaiból nyílt kiállítás Debrecenben a DMK Csapókerti Közösségi Házában.

hagyomány, csipkeverés, hímzés, népi iparművész, kiállítás


Magyarszombatfai gerencsérek


A hétszáz éves magyarszombatfai fazekasság 2014-ben felkerült a Szellemi Kulturális Örökség listára.

Hagyományok Háza, Magyarszombatfa, gerencsér, kiállítás, fazekasság


Busójárás


Szőrös busóbundákat öltő férfiak rémisztő álarcokban, kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve sokác módra búcsúztatják a telet, február 12. és 17. között.

busó, farsang, hagyomány, busójárás


TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION